Beyoğlu Bölgesi
Kültür, sanat ve eğlence karışımının bir arada olduğu otantik havası ile Taksim Meydanından İstiklal Caddesine, Galatasaray' dan Tünel' e kadar uzanan adeta sayfa sayfa okuyacağınız bir kitaptır, Beyoğlu.
1925’ e kadar adı Pera olan şehrin en eski ilçelerinden biri olan Beyoğlu, günümüz de yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Turizm alanındaki hareketliliği çevresinde konaklama ihtiyacı yaratmış ve birçok otelin açılmasına neden olmuştur.
Galatasaray, Karaköy, Taksim, Galata, Cihangir ve Tophane gözde yerlerinden olup, gezilecek görülecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz.
Erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmadan sayfamızdan Beyoğlu Otellerine bakın uygun fiyatlı tatil için geç kalmayın.
Beyoğlu Gezilecek Yerler
İstiklal Caddesi
Taksim ile Tünel arasında olan İstiklal Caddesi Beyoğlu’nun en hareketli kısmıdır. Alışveriş mağazalarından, sinemaya, kafe ve restoranlara kadar birçok aktive yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Caddeden geçen tramvay ise ayrı bir güzellik katar buraya. Ulaşım yönünden her yöne rahatlıkla gidip gelebileceğiniz İstiklal Caddesi Beyoğlu’na geldiğiniz de ilk gideceğiniz yer olmasını tavsiye ederiz.
Taksim Meydanı
Beyoğlu’nun en işlek semtlerinden olan Taksim, toplumsal ve kültürel birçok olaya ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’un her noktasına ulaşım sağlayabileceğiniz konumda ve turizm açısından oldukça gelişmiş bir bölgedir. En ünlü caddesi olan İstiklal Caddesi ile bütünleşmiş ve Dünyaca ünlü bir yer olması sebebiyle her yıl birçok yerli ve yabancı turisti de ağırlamaktadır. İstanbul da görülecek ilk yerlerden olan Taksim’e uğramadan buradan ayrılmamanızı öneririz.
Fransız Sokağı (Cezayir Sokağı)
Beyoğlu’nun ünlü sokaklarından diğer bir ismi ile Cezayir Sokağı kültür, sanat ve eğlenceyi bir arada bulacağınız farklı bir ortam arayanların adresidir. Otantik yapılı mimarisi ile de dikkat çeken kafe ve restoranlarında oturabilir sokağın farklı ambiansın da hoş dakikalar geçirebilirsiniz.
Galata Kulesi
507 yılında Fener kulesi olarak kullanılan Galata Kulesi, Osmanlı’nın fethi ile zindan olarak kullanılmıştır. 1967 yılından sonra yenileme çalışmaları sonucu günümüzdeki görünümüne ulaşmış ve turistik bir alan haline gelmiştir.
Çiçek Pasajı
Osmanlı döneminin Naum Tiyatrosu yangınından sonra zengin Rum banker Hristaki Zografos burayı satın almış ve onarmıştır. 24 dükkan ve 18 konut olan pasaj 5 katlı bir yapıdan oluşmaktadır. En son 2005 yılında yapılan yenileme çalışmalarından sonra günümüzdeki görünümüne kavuşmuştur. İçerisinde nezih restoran ve kafeler bulunmakta olup, Beyoğlu’n da birçok pasajın içerisinde en gözde olan Çiçek Pasajına uğramanızı tavsiye ederiz.
Balık Pazarı
Galatasaray da Sahne sokağında bulunan Balık Pazarı içerisinde en eski meyhanelerin bulunduğu barlarıyla ve tarihi lokantalarıyla ünlü Beyoğlu’nun olmazsa olmazıdır.
Galatasaray Lisesi
Sultan 2. Beyazıt tarafından kurulmuştur. Şehirde İstanbul Üniversitesinden sonra en eski eğitim kurumudur.
Tatilvitrini.com ile tüm Türkiye'de ki Şehir Otellerine rezervasyon gerçekleştirebilirsiniz. Tüm Türkiye'de 2000 i aşkın otel seçeneği ve birbiinden uygun kart kampanyaları ile bütçenizi zorlamadan en uygun tatil yapma şansı sağlıyoruz.